marți, 20 februarie 2018

Top 5 cursuri UTILE pe care să le urmezi în 2018

 Forumul Economic Mondial, Davos, a lansat la începutul anului 2018 un avertisment privind viitorul locurilor de muncă pentru care oamenii trebuie să se pregătească de acum înainte. Astfel, în 2030, 65% dintre joburile existente astăzi nu vor mai fi disponibile din cauza dezvoltării rapide a tehnologiei și apariției inteligenței artificiale tot mai performante.
Inclusiv aptitudinile pentru care studiem acum vor fi depășite de situația de pe piața muncii. În consecință, trebuie să fii sigur că ești mereu la curent cu schimbările, noile paradigme și sisteme de lucru în funcțiune pentru a performa și a te face indispensabil oricărui angajator. Inteligența artificială poate înlocui o serie de abilități ale oamenilor, însă va fi, în continuare, nevoie de indivizi care să o programeze, care să o utilizeze corespunzător și care să profite de pe urma dezvoltării ei. Unul dintre cei mai buni poți fi chiar tu!


 Iată care sunt cele mai recomandate 5 cursuri pe care este bine să le începi anul acesta:
1. Una dintre meseriile de neînlocuit este cea de arhitect, întrucât este nevoie de oameni care să gândească practic și aplicat contextului spațial dat. Desigur, munca de arhitect a fost facilitată de o serie de programe cu ajutorul cărora atât studenții, cât și profesioniștii, să lucreze cât mai eficient. Poți urma cursuri de proiectare de la Man and Machine, cu ajutorul cărora să te specializezi rapid. Sunt special destinate începătorilor în domeniu, însă pot fi de ajutor și arhitecților sau inginerilor cu experiență și care doresc să își perfecționeze munca. 

2. Acum ai șansa să faci cursuri certificate de programare, chiar dacă nu ai urmat o facultate în domeniu. Pasiunea pentru acest sector se poate transforma rapid într-o meserie de succes și foarte căutată astăzi și în viitor. Nu numai că vei putea lucra la cele mai prestigioase companii din lume dacă ai cunoștintele necesare de programare, însă poți lansa chiar tu un start-up la tine în oraș, având garanția că vei găsi permanent clienți și parteneri de afaceri.
 3. Întrucât viața tuturor se petrece din ce în ce mai mult în mediul online, la fel este și pentru companiile mai mici sau mai mari. În spatele oricărui cont sau campanii de social media se află oameni care gândesc și comunică strategiile de marketing. Dacă ești printre cei pasionați de dinamica și secretele internetului, trebuie să înveți tainele marketingului digital chiar acum! Mulți angajatori apreciază combinația inedită de creativitate, abilități tehnice, perspicacitate și promptitudine, iar dacă te regăsești în această descriere, un astfel de curs îți este special destinat. 

4. Tot mai mulți oameni vor avea nevoie de sfaturi, îndrumări și susținere, odată ce stresul va atinge cote tot mai ridicate, iar timpul va fi limitat. Cei mai buni în măsură să ofere aceste consultații sunt psihologii.  Fie că ți-ai ales sau nu deja această meserie, poți oricând urma un curs de specializare sau de perfecționare, care să te îndrume în lucrul cu oameni și provocări noi în era tehnologiei.
 5. O altă funcție ce nu poate fi înlocuită prea curând de roboți sau de inteligența artificială este cea de manager. Va fi, în continuare, nevoie de oameni care iau decizii raționale și bazate pe argumente practice și constructive, de accea perfecționarea ta în acest domeniu poate să înceapă chiar acum. Alege cursuri ce tratează leadership-ul și managementul strategic și dovedește-le angajatorilor, cu prima ocazie, abilitățile tale de neînlocuit!
Poate că nu vei simți schimbările pe piața muncii din 2018, însă în anii ce urmează se preconizează modificări majore în ceea ce privește abilitățile de care un candidat trebuie să dea dovadă atunci când aplică pentru un loc de muncă. Fii printre cei care iau prin surprindere orice angajator cu ajutorul cunoștințelor și însușirilor de neînlocuit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu