joi, 8 iunie 2017

Specimen de office: scorpia

Cu totii o avem, de voie de nevoie o suportam.... scorpia de birou.
Scorpia nu imbatraneste niciodata, fie tanara fie batrana, are latura aia de soacra adanc infipta in inima ca un bata de baseball in fund. E mereu NF, adica nefericita :) sau cel putin asta deduci din lipsa oricarei expresii faciale pe care o are. Nici bucuria nu e bucurie, nici boala nu e boala nici nefericirea nu o poti simti pe fata ei, doar o spranceana ridicata, o privire sictirita care te biciueste judecator la orice miscare.


Nimic nu e pe placul ei: de la pozitionarea unei stampile pe un act, la fontul folosit intr-o adresa, si nici macar alinierea cu un mm mai la stanga sau mai la dreapta fata de standardele proprii pe care si le impune ca o litera de lege.
Daca nu e inca sefa, atunci cu siguranta se crede una si crede ca i se cuvine o pozitie de management, chiar si daca are in subordine chiar si o singura persoana.
Scorpia de birou sufera de grandomanie, se simte insemnata, iar daca nimeni nu ii acorda importanta atunci simte nevoia de a exploata orice situatie care te aduce in pragul atributiilor sale si tine sa iti reaminteasca de faptul ca ea e singura competenta a te ajute. 
Scorpia de birou detine secretul antirid suprem: o fata inexpresiva. Ca un portret pictat isi schimba doar campul vizual miscand din gat, fata ei ramane intacta. Nu e Monalisa, e pozitia "resting bitch face!"
Scorpia de birou are mereu ceva de comentat, fie ca e lumina, intuneric, ai pus o vaza in alta parte, ai mutat locul foliilor sau nu ai umplut imprimanta cu destula hartie cat sa isi printeze si ea cele 2000 de foi.
In fata superiorilor pare cea mai eficienta si verticala persoana pe pentru ca  a calca pe cadavre ca sa fie remarcata este intrumentul ei spre reusita in viata.
Comparativ cu panarama de birou emancipata (vezi detalii aici), scorpia de birou nu se prostitueaza! Este prea orgolioasa ca sa accepte o relatie intima la serviciu bazata pe interes, in sinea ei inca mai crede in iubire.
Daca vrei sa fii o scorpie autentica atunci trebuie sa stii ca un costum office este  imperativ sa iti fie cel mai bun prieten la birou pentru a arata mereu bitchy!
Daca nu esti o scorpie de birou atunci sper ca vei trata acest articol ca o parodie, iar daca esti o scorpie office atunci sper sa ai butonul de autoironie pe "ON" si sa stii sa il apreciezi!
Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu