luni, 17 iulie 2017

3 modalitati prin care iti poti motiva copilul sa fie un elev CONSTIINCIOS

Educatia scolara este un factor extrem de important, care il poate ajuta pe cel mic sa se dezvolte si sa se formeze din punct de vedere profesional. Cu toate acestea, de multe ori, copiii nu inteleg care este rolul invatamantului si au tendinta de a trata scoala cu neseriozitate. Mai mult decat atat, orice copil are perioade in care nu este responsabil in acest sens si in care nu realizeaza care sunt beneficiile pe care le are educatia pentru viitorul sau. Chiar daca poate parea dificil sa il ajuti sa depaseasca aceasta etapa, trebuie sa stii ca exista metode eficiente prin care il poti determina sa fie un elev silitor si care, totodata, il pot ajuta sa acorde mai multa atentie pregatirii lui. Iata care sunt cele mai eficiente metode pentru a-l face pe cel mic sa invete:

1. Ofera-i sprijin pentru a-si dezvolta abilitatile 
In mod evident, fiecare copil are inclinatii catre anumite materii. In timp ce unii sunt mai priceputi la stiintele exacte, altii au aptitudini in comunicare sau arta. Tocmai de aceea, ar trebui sa ii descoperi abilitatile juniorului tau si sa il sprijini, astfel incat sa poata face performanta in domeniul pe care il prefera. De exemplu, in cazul in care cel mic invata cu usurinta limbile straine, cum ar fi engleza, il poti indemna sa sustina un examen pentru obtinerea certificatului Cambrigde, care, fara indoiala, ii va fi de folos pentru o perioada indelungata de timp. Daca vei face acest lucru, vei reusi sa ii demonstrezi ca ii apreciezi calitatile si ca il sustii sa urmeze orice cariera isi doreste, iar asta il va determina sa devina un elev mult mai constiincios.

2. Recompenseaza-l pentru rezultate
Unul dintre motivele pentru care multi elevi trateaza scoala cu indiferenta este acela ca nu le sunt recunoscute meritele. Bineinteles, ar trebui sa il faci sa inteleaga faptul ca nu trebuie sa invete pentru a primi ceva la schimb, ci pentru a-si cladi un viitor sigur, insa, acordate la momentul potrivit, recompensele pot face minuni. In acest sens, ii poti cumpara un animal de companie, pe care, fara doar si poate, orice copil si-l doreste. Ai grija totusi, ca inainte de a-i oferi acest cadou, sa mergi cu cainele sau cu pisica la un cabinet veterinar profesional, cum este Cherryvet, pentru a-l vaccina, steriliza si chiar pentru a-l tunde pe noul membru al familiei voastre. Cu siguranta, daca il vei recompensa in acest fel pe micutul tau, acesta va fi mult mai motivat sa depuna eforturi pentru a avea rezultate scolare bune.

3. Explica-i unde greseste
Multi parinti apeleaza la pedepse atunci cand nu sunt multumiti de rezultatele pe care copiii lor le au la scoala. Desi pedepsele pot avea efectul pe care ti-l doresti, acestea nu sunt deloc de bun augur daca nu ii explici, in prealabil, celui mic unde a gresit. Asigura-te ca prichindelul tau intelege de ce nu este bine sa ia note mici sau sa chiuleasca, pentru ca doar in acest mod vei putea preveni o situatie similara. In plus, atunci cand observa ca este inteles si ca poate purta o conversatie deschisa si onesta cu parintii, orice copil se simte obligat sa depuna eforturi pentru a-si repara greselile si, implicit, sa acorde mai mult interes studiului.

Asadar, chiar daca juniorul tau trateaza cu indiferenta scoala, il poti aduce pe drumul cel bun, daca aplici aceste metode. Desigur, aceste tehnici trebuie practicate tot timpul, iar efectele nu apar peste noapte, ci in timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu