marți, 22 august 2017

Ai o gradinita? Cum sa o ADAPTEZI pentru toate grupele de varsta!

Daca esti managerul unei gradinite, stii deja ca domeniul educatiei este unul extrem de complex. Afacerea ta trebuie sa se axeze, in primul rand, pe nevoile copiilor si pe modalitatile prin care ii poti ajuta pe acestia sa se dezvolte in mod corect si sanatos. De aceea, este recomandat ca business-ul tau sa ofere servicii complete, potrivite pentru fiecare grupa de varsta.
Iata cum iti poti adapta gradinita, pentru a implini nevoile fiecarui micut in parte!

Pentru grupa mica
Multi dintre parinti apeleaza la serviciile unei gradinite inca de cand micutul implineste 2 sau 3 ani. Desi poate parea o varsta destul de mica, motivul pentru care acestia ii inscriu pe copii este acela ca programul de la serviciu ii impiedica sa petreaca foarte mult timp alaturi de ei. De aceea, mamicile si taticii se bazeaza pe gradinite pentru a le oferi celor mici adapost, hrana si educatie, cat timp ei se afla la birou. Astfel, este recomandat sa incluzi, in business-ul tau, optiunea de program prelungit, cu ore de somn. In acest sens, poti sa vezi patuturi pentru bebe pe Bebelas.ro, pentru a le asigura copiilor confort si servicii de calitate. Astfel, parintii pot avea siguranta ca micutii lor se afla in deplina siguranta si ca sunt ingrijiti cele mai bune conditii!

Pentru grupa mijlocie
La varstele de 4 sau 5 ani, copiii sunt pregatiti pentru grupa mijlocie. In acest moment, ei sunt gata sa deprinda informatii noi, precum perceperea si cunoasterea mediului inconjurator. De asemenea, ei pot fi deja implicati in proiecte, obisnuindu-se cu aceasta notiune si cu ceea ce implica ea. Daca doresti sa faci ceva inedit, ii poti invata pe cei mici importanta ecosistemului si modurile in care pot contribui la salvarea planetei. Poti sa gasesti online saci menajeri pe www.sanito.ro, achizitionand culori diferite si incurajandu-i pe copii sa colecteze selectiv deseurile. Astfel, ei vor arunca servetelele in cosul special destinat, precum si ambalajele din plastic sau resturile menajere. In plus, poti include in program si activitati plastice, unde cei mici pot confectiona diferite obiecte din sticle din plastic, conserve din metal si hartie, stimulandu-le, in acest mod, creativitatea.

Pentru grupa mare
In ceea ce ii priveste pe prescolari, acestia au nevoie de un program bine pus la punct, care sa ii pregateasca in mod corespunzator pentru urmatorul ciclu de invatare. Este timpul ca ei sa invete notiuni mai complee de matematica, dar si de limbaj (scrisul, cititul, recunoasterea silabelor). In plus, parintii trebuie sa cunoasca programa, pentru a fi siguri ca odraslele lor sunt suficient de pregatite pentru scoala. Asadar, acorda o atentie deosebit de importanta acestui aspect!

Acestea fiind zise, daca ai un business care se concentreaza pe educatia copiilor, trebuie sa iei in calcul fiecare grupa de  varsta, caci micutii sunt extrem de diferiti si au nevoi specifice. Aplica aceste sfaturi si informeaza-te, in permanenta, cu privire la noi metode de invatare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu