marți, 19 septembrie 2017

3 INTREBARI frecvente si RASPUNSURI utile despre ALAPTAT!

Daca urmeaza sa nasti in curand sau deja ai devenit mamica, cu siguranta, iti pui sute de intrebari despre ceea ce urmeaza. Daca este prima ta sarcina, cu atat mai mult, iti vei dori sa afli raspunsuri rapide si eficiente, pentru a te putea descurca in noul tau rol. Vezi, in continuare, cele mai frecvente intrebari ale mamicilor din intreaga lume si raspunsurile aferente!

3 INTREBARI si RASPUNSURI despre ALAPTAT!


Intrebarea nr. 1:
Urmeaza sa nasc, peste cateva zile, si ma intreb daca voi putea alapta imediat dupa ce bebelusul vine pe lume. Am auzit pareri conform carora nu toate proaspetele mamici au lapte…
In general, toate mamicile pot alapta, daca nu au o problema specifica, diagnosticata de catre mediul obstetrician. Atat timp cat copilul este dus la san cat mai repede, dupa nastere, nu ar trebui sa intampini niciun fel de problema! De asemenea, zvonurile conform carora doar femeile ce nasc natural pot alapta sunt false, caci modul in care nasti nu influenteaza lactatia, in niciun fel.

Intrebarea nr. 2:
Este prima mea sarcina si sunt extrem de nerabdatoare. Este procesul de alaptare ceva neplacut? Voi experimenta durere?
Alaptarea este un proces normal, practicat de o foarte mare parte dintre femei. Este normal sa te ingrijorezi, atunci cand te afli la prima sarcina, insa trebuie sa stii ca nu ai motive serioase pentru care sa iti faci probleme. Alaptatul nu este dureros, chiar daca, la inceput, te poti confrunta cu senzatia de disconfort sau iritatie la nivelul mameloanelor. Pentru a transforma alaptarea intr-o experienta placuta, atat pentru tine, cat si pentru cel mic, intra pe  https://www.ilbambino.ro/perne-pentru-gravide-si-alaptat/ si achizitioneaza-ti o perna speciala. Aceasta este conceputa pentru proaspetele mamici, pentru ca ele sa se obisnuiasca rapid cu hranirea bebeluslui si sa deprinda o pozitie corporala corecta, atat pentru ele, cat si pentru bebe.

Intrebarea nr. 3:
Am auzit diverse variante in ceea ce priveste programul de masa al nou-nascutului. Cat de des ar trebui sa imi alaptez bebelusul?
Chiar daca circula, pe Internet sau intre prietene, diferite idei cu privire la hranirea celui mic, iti recomandam sa nu le iei in considerare. Trebuie sa stii ca un nou-nascut nu are nevoie de un program de masa strict, asa cum sugereaza unele surse. Schema „trei mes si doua gustari pe zi” nu se aplica pentru bebelusi, caci acestia vor solicita sa fie hraniti, atunci cand simt nevoia. Acestea fiind spuse, ghideaza-te dupa comportamentului celui mic, caci el te va anunta, in propriul lui fel, cand simte nevoia de alaptare.

Asadar, daca urmeaza sa nasti sau esti proaspata mamica, tine cont de aceste raspunsuri, pentru a fi informata corespunzator!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu