sâmbătă, 9 septembrie 2017

Afacerea ta este la inceput de drum? Afla cum iti poti forma o ECHIPA inchegata!

Cu siguranta, ai observat pana acum ca, atunci cand se afla in cautarea candidatilor ideali, toti angajatorii pun accent pe abilitatea de a lucra in echipa. Acest lucru este de inteles, avand in vedere ca o echipa inchegata reprezinta unul dintre factorii indispensabili pentru o companie de succes. Din acest motiv, daca esti la inceput de drum si iti doresti ca afacerea ta sa fie una profitabila, ar trebui sa iei si tu in considerare acest aspect.

3 pasi ESENTIALI pentru a reusi sa iti formezi o echipa de incredere:


1.Ofera-le un mediu de lucru armonios
Este un lucru dovedit stiintific faptul ca angajatii se concentreaza mult mai bine asupra task-urilor pe care le au de indeplinit atunci cand mediul in care lucreaza este unul curat, placut si armonios. Mai mult decat atat, studiile au demonstrat ca oamenii reusesc sa stabileasca o conexiune mult mai profunda atunci cand se afla intr-un spatiu ordonat, igienizat, comparativ cu cazul  in care acestia se gasesc intr-un mediu neplacut. Drept urmare, pentru a reusi sa ii unesti cat mai mult pe membrii echipei tale, un prim pas pe care ar trebui sa il faci este sa le asiguri acestora toate conditiile de curatenie si igiena. In acest sens, gasesti aici aspiratoare profesionale pentru praf si lichide, dar si cosuri de gunoi, uscatoare de maini si alte produse pentru curatenie si igiena, esentiale in orice companie. Fara indoiala, daca le vei demonstra angajatilor tai ca depui toate eforturile pentru a le oferi conditii de lucru adecvate, vei reusi sa formezi o echipa puternica.

2.Dovedeste-le ca fiecare membru conteaza
In momentul in care lucrezi cu o echipa, cel mai mare risc la care te expui este acela ca unii dintre membri ar putea sa se simta defavorizati. Avand in vedere ca pentru a reusi sa formezi o echipa indestructibila trebuie, inainte de orice, sa le dovedesti angajatilor tai ca fiecare dintre ei joaca un rol important in compania ta, asigura-te ca ii tratezi pe toti in mod egal. Pe langa faptul ca atitudinea ta trebuie sa fie aceeasi fata de toti cei care se afla in subordinea ta, poti sa le arati recunostinta ta oferindu-le cadouri inedite, fiecaruia in parte, cu diverse ocazii – de exemplu, zilele de nastere. Mai precis, atunci cand aceste ocazii se ivesc, acceseaza categoria cu bijuterii a magazinului online Minionette si alege bratara din aur potrivita pentru fiecare angajat in parte. In mod cert, toti se vor simti coplesiti de faptul ca le acorzi atentia cuvenita si, implicit, isi vor da interesul pentru ca intreaga echipa sa aiba cele mai bune rezultate.

3.Aplica metode eficiente de comunicare
Orice manager stie ca cel mai important aspect atunci cand vine vorba despre consolidarea unei echipe este comunicarea. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa ai in vedere felul in care comunici cu angajatii tai, dar si modul in care acestia comunica intre ei. Pentru a reusi sa formezi o echipa puternica, un pas foarte important pe care trebuie sa il parcurgi este reprezentat de identificarea celor mai eficiente metode de comunicare. Mai mult ca sigur, daca vei reusi sa stabilesti o buna comunicare la nivelul intregii companii, succesul echipei si, totodata, al afacerii tale va fi unul garantat.

Iata, asadar, care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii ai in vedere pentru a reusi sa iti formezi, inca de la inceput, o echipa inchegata, care sa te ajute sa atingi succesul in domeniul tau de activitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu